UD - Gåsepizza med Gordon Henriksen
Kan man putte gås på pizza? Hvis du spørger Gordon Henriksen, så er svaret et klart ja – især når man selv har skudt den!
I det nyeste afsnit af UD tager Gordon Henriksen på en stemningsfuld gåsejagt på Sjællands Odde en mørk og kold oktobermorgen. Med sig har han sin trofaste M6xr, en kraftfuld multilampe, der lyser vejen op i mørket og sikrer det nødvendige overblik.
Tidligt om morgenen, før daggry, sætter Gordon og hans ven Benjamin lokkegæssene op og finder sig til rette i skjul. De venter spændt på, at de første grågæs flyver over. Gåsejagt er ikke for de utålmodige – det kræver både strategi og præcision samt evnen til at forblive rolig og klar. Minut for minut stiger spændingen, mens naturen langsomt vågner omkring dem, og de spejder efter trækkende grågæs.
Men jagten er kun begyndelsen på dagens eventyr. Efter succes i majsen går turen ned til stranden, hvor Gordon hurtigt gør klar til dagens højdepunkt: gåsepizza, tilberedt direkte i naturen. Det er en simpel, men genial idé – at tage fangsten og lave maden på stedet; mere frisk bliver det ikke. Der er noget særligt ved at dele et måltid under åben himmel med udsigt over vandet og morgenens oplevelser stadig frisk i hukommelsen.
Så hvad er konklusionen? Med den rette indstilling – og måske en lampe som M6xr ved hånden – kan selv de mest krævende jagtoplevelser blive lidt lettere. Og måske kan du, som Gordon, tage hjem med en gås eller to til din næste pizza.
Se teaseren til afsnittet herunder, eller gå direkte ind på Gordons YouTube-kanal for at nyde hans højtkvalitetsvideoer.
Suprabeam er sponsor på dette afsnit af UD.